Kérdésed van? Hívj minket! +36704279796

Kénlap    0,25
Kénlap 0,25
990 Ft

Kénlap 0,25

Kénlap    0,25

Paraméterei

Cikkszám: kenl2501

Kiszerelés:

Gyűjtő csomagolás: nem

Eltarthatóság: korlátlan

Származási hely:

Rövidismertetése

Felhasználási terület:

 

Pincegazdaságokban a kénszeletet borászati célokrahasználják. A pince falát és levegőjét fertőtlenítik, illetve az üresen álló,kiürült hordókat kénezik. A kén fontos eszköze a bor és a must kezelésének.Kénezéssel a friss must erjedését rövid ideig meg lehet akadályozni. Bornál akáros mikroorganizmusok életműködését gátolja. A meggyújtott kénszeletbőlkéndioxid keletkezik, mely a borban kénsavvá alakul.

Az adott terméket a jellegéből adódóan kizárólag csak a szaküzleteinkben tudod megvásárolni. Előtte érdeklődj telefonon!

Rendelhető
990 Ft
Egységár: 3 960 Ft/kg
Részletek
Előnyei

 

Egyéb

A kénlap egy szeletje 1 hl űrtartalmú hordó kénezéséhezelegendő. A hordó űrtartalmának figyelembevételével válassza ki a megfelelőmennyiséget (szükség esetén a szelet eltörhető). A kénlapot tűzze fel egydrótdarabra (rézdrót kerülendő). Az így elkészített egységet a szeletektetejénél gyufával vagy öngyújtóval gyújtsa meg, a kén halvány lánggal ég. Ezta mennyiséget helyezze a hordó szájába, majd dugja a dugót a hordóba és a drótvégét fordítsa a hordóra. 24 óra elteltével emelje ki a drótot a hordóból,ügyelve arra, hogy a szeletek maradványai egyben maradjanak.

Amennyiben a szeleteken a kén nem égett el, úgy ismételtenbe kell gyújtani a lapokat és a hordóba tenni. Többszöri sikertelen kísérletesetén a hordó tisztításra szorul.

 

Adatok
Márkanév:
Nologo
Termékcsoport:
Kert
Termékfajta:
Borászat
Gyártó:
Nologo
Szállítás:
2-5 munkanap
Márka:
Nologo
Cikkszám:
BG_kenl2501
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!