Kérdésed van? Hívj minket! +36704279796

Vitaflóra 8 Kaktuszok 0,1l
Vitaflóra 8 Kaktuszok 0,1l
390 Ft

Vitaflóra 8 Kaktuszok 0,1l

Vitaflóra  8  Kaktuszok    0,1

Paraméterei

Cikkszám: vit82001

Kiszerelés:

Gyűjtő csomagolás: nem

Eltarthatóság: korlátlan

Származási hely:

Rövidismertetése

Vitaflóra Kaktusz tápoldat

 

Az otthonunkban, cserépben nevelt kaktuszoknak, mint mindenmás ilyen növénynek szintén szükségük van a rendszeres gondoskodásra,tápanyagutánpótlásra. Elhasználják a földben lévő tápanyagokat, és ha ezeketnem pótoljuk, különböző hiánybetegségek léphetnek fel, akár el is pusztulhat anövény. A kaktuszok kiegyensúlyozott fejlődéséhez, a fajtára jellemző jegyekmegvalósulásához nagyon fontosak a mikroelemek, mint pl. a vas, réz, magnézium,cink. A kaktuszok nem kaphatnak sok nitrogént, mert az túlzott növekedést okoz,és a sejtek fellazulása miatt a kórokozók könnyen elpusztíthatják a növényt. Aspeciális kaktusz tápoldat nem helyettesíthető általános tápoldattal, mert azilyen tápoldatok általában sok nitrogént tartalmaznak. A Vitaflóra Kaktusztápoldat optimális megoldás a kaktuszok és pozsgás növényektápanyag-utánpótlására. A tápoldat alacsony nitrogén-, magas foszfor- éskáliumtartalma miatt a kaktuszok erőteljesen virágoznak, fejlődésük kiegyensúlyozottmarad, kondíciójuk javul, könnyebben teleltethetők. A Vitaflóra Kaktusztápoldat összetétele messzemenően megfelel a Buxbaum féle követelményeknek.

 

Felhasználás:

Mindenféle kaktusz és pozsgás növények (pl. korallvirág,aloe vera, haworthia, euphorbia, cereusok, mammillária, karácsonyi kaktusz).

 

Adagolás:

Vegetatív időszakban 10-14 naponként.

A félliteres flakon kupak adagolóhengerét használva: féladagolóhengernyi tápoldatot keverünk 4 liter öntözővízhez.

Decis flakon: 1 kupak tápoldat 1 liter vízhez.

Rendelhető
390 Ft
Egységár: 3 900 Ft/l
Részletek
Előnyei

 

Egyéb

Felhasználási tanácsok:

 

A kaktuszok kevesebb vizet igényelnek, mint egyébnövényeink. Az aktív (fejlődési) időszakban az öntözések között a föld felsőrétege száradjon ki. Télen nem vagy csak nagyon ritkán és kevés vizetigényelnek.

 

A pihenőidőszakban (általában télen) ne tápoldatozzunk!

 

A karácsonyi kaktusz pihenőideje tél vége-tavasz. Virágzáselőtt (október) tartsuk szárazabban, és a bimbók megjelenésétől adjunk kicsittöbb vizet és 10-14 naponta tápoldatozzuk.

 

Beteg növényt soha ne tápoldatozzunk, kivéve, hatápanyaghiány a betegség oka!

Adatok
Márkanév:
Vitaflóra
Termékcsoport:
Kert
Termékfajta:
Műtrágya, Szervestrágya
Gyártó:
Vitaflóra
Szállítás:
2-5 munkanap
Márka:
Vitaflóra
Cikkszám:
BG_vit82001
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!