Kérdésed van? Hívj minket! +36704279796

Nátron vízüveg 1L
Nátron vízüveg 1L
1 690 Ft

Nátron vízüveg 1L

Nátron vízüveg 1/1

Paraméterei

Cikkszám: natv3001

Kiszerelés: 1 kg

Gyűjtő csomagolás: nem

Eltarthatóság: 3 év

Származási hely:

Rövidismertetése

A nátron vízüveg széles körben használt vegyület, melyetelsősorban cementben, tűzálló anyagok gyártása során, textil- és fafeldolgozássorán, valamint élelmiszeripari adalékanyagként alkalmaznak.

Rendelhető
1 690 Ft
Egységár: 1 690 Ft/l
Részletek
Előnyei

 

Egyéb

Felhasználása a Wikipédia szerint:

·        Fémek javítására alkalmazható. Bevett gyakorlat, hogy egybelsőégésű motor kipufogórendszerében bekövetkezett repedéseketnátrium-szilikáttal, vagy rokon vegyületével, magnézium-szilikáttal javítják,ugyanis vízben oldva könnyen felvihető a sérült részre, majd az erős hőhatására a víz elpárolog belőle, így egy üvegszerű, tartós bevonatot képez asérült részen. Ugyan ezen elv alapján gyakran alkalmazzák igen melegkörnyezetben lévő fémfelületek javítására is.

·        Hőálló beton készítésére is alkalmazzák, mert a cementhezadagolva nagymértékben megnöveli annak hő tűrő képességét. Ezen kívülragasztóanyagok széles köréhez adagolható, ezáltal a ragasztási felületekjobban ellenállnak a hőnek. Hátránya, hogy néhány év elteltével, kiváltképp anagy igénybevételnek kitett felületeken összetöredezik, ezáltal a ragasztáselengedhet.

·        Az élelmiszeriparban elsősorban csomósodást gátló anyagként,tojás tartósítására, gyümölcsök héjának eltávolítására, valamint különfélearomák hordozóanyagaként alkalmazzák E550 néven (E550i: nátrium-szilikát;E550ii: nátrium-metaszilikát). Érdekessége, hogy a nátrium-szilikáttaltartósított tojások héján lévő pórusokat eltömíti, így a baktériumok nem tudnakbejutni a tojásba, valamint a víz sem tud elpárologni belőle. Az ígytartósított tojás akár kilenc hónapig is eltartható. Hátránya, hogy az ígykezelt tojás lágytojásként való elkészítés közben felrobbanhat, mert a vízgőznem tud távozni a tojáshéj pórusain, ezért célszerű a nátrium-szilikáttaltartósított tojásokon a főzés kezdete előtt egy apró lyukat szúrni. Anátrium-szilikát konzerv gyümölcsökben, egyes tojások héján, ésvaníliaaromákban fordulhat elő. Napi maximum beviteli mennyisége nincsmeghatározva. Élelmiszerekben alkalmazott mennyiségek esetén nincs ismertmellékhatása.

·        A faiparban a nátrium-szilikátot széles körbenalkalmazzák, ugyanis megakadályozza, vagy nagymértékben késlelteti a farothadását, valamint megvédi a különféle rovaroktól, például a szútól.

·        Beton felületek, stukkók, berakások készítésénélnátrium-szilikátot alkalmazva meggátolható a víz beszivárgása. Festékként isfelvihető, ekkor vízzáró réteget képez, mert elzárja a felület pórusait. Ezenkívül tűzálló, tűzkésleltető tulajdonságokkal is rendelkezik, mert meleghatására víz szabadul fel belőle, így hűtve a felületet.

·        Víztisztító berendezésekben alkalmazva megköti a nagyobb,vízben lebegő molekulákat.

Adatok
Márkanév:
Nologo
Termékcsoport:
Kert
Termékfajta:
Vegyszer
Gyártó:
Nologo
Szállítás:
2-5 munkanap
Márka:
Nologo
Cikkszám:
BG_natv3001
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!