Kérdésed van? Hívj minket! +36704279796

Gyökéritató 0,4kg
Gyökéritató 0,4kg
490 Ft

Gyökéritató 0,4kg

Gyökéritató 0,4

Paraméterei

Cikkszám: gyok4002

Kiszerelés: 0,4 kg

Gyűjtő csomagolás: nem

Eltarthatóság: korlátlan

Származási hely:

Rövidismertetése

A magyar fejlesztésű és gyártású gyökéritató minden kertészés virágait kedvelő háziasszony számára alapfelszerelés.

Ezek a tápanyaggal ellátott agyagcsövecskék nemcsak„táprúdként” funkcionálnak, hanem levegősebbé, morzsalékossá teszik a talajt,kiemelkedően javítják annak vízháztartását. A csövecskék a talajbaktériumokszámára lakótelepként szolgálnak, ezáltal elősegítik a megfelelő talajflórakialakulását, ezért érdemes szerves trágyával együtt alkalmazni.

Felhasználásával csökken a növények vízigénye, a faiskolákszerint a sikeres faültetés egyik alappillére.

Rendelhető
490 Ft
Egységár: 1 225 Ft/kg
Részletek
Előnyei

A gyökéritató szerepe agyökérkörnyezetben:

Ha a nyílásával felfelé áll a talajban, akkor azesővíz, öntözővíz egy része a cellában (csövecskék belsejében) "csapdábaesik", mint egy tálka, úgy viselkedik.

Ilyenkor a bennrekedt víz a cella falából tápanyagot old kiés a keletkezett oldat a cellán belül ott is marad. Maga a gyökéritatócsövecske, mint egy táprúd, fokozatosan adja le magából a tápanyagot, de atáprúddal ellentétben, itt jóval kisebb a tápanyag "kimosódás"sebessége, azaz a műtrágyával ellentétben, hosszú távon fejti ki hatását a vízforgalomtólés a talajban lévő mikroorganizmusok (bacik, gombák) számától függően.

A gyökéritatóval ellátott gyökérkörnyezetben egybacilusokkal teli "lakópark" létesül a talajélet számára. A laza,levegős szerkezetben a növény és a mikroorganizmusok versengenek a tápanyagért.A növény gyökérzete behálózza ezt a "lakóparkot" és a bacilusok,gombák áldásos tevékenysége folytán a növények számára felvehető állapotbahozzák a nehezen felvehető makro és mikroelemeket.

Ha a nyílásával lefelé áll a talajban a cella, akkorlevegőztet. A talajban, térállástól függetlenül, víz hatására tápanyag oldódikki.

A gyökéritató gyártástechnológiája teszi lehetővé, hogyfokozatos tápanyagleadás valósul meg. A cellák több éven keresztül biztosítjáka morzsalékos, laza szerkezetet.

A cellák gyártása során felhasznált természetes anyagok atalaj kilúgozódását hatásosan lassítják.

A gyökéritató alkalmazásával jóval kevesebb vízfelhasználásérhető el.

Amennyiben hosszabb időn keresztül elmarad a csapadék, alocsolás, akkor a gyökerek bizonyítottan a nedvesség irányába növekednek.Szárazságkor a cellákban rekedt víz mentőöv a növények és a talajélet számára.

A talaj egészének vízáteresztő képessége túlzott vízterhelésesetén megmarad. Csak a cellák fogják vissza a vizet.

Száraz talajban a növények gyökere nehezen fér hozzá atápanyaghoz. Ha hozzá is jut, akkor azt a növény a gyökérzete növekedésérefordítja.

Túl nedves talajban, levegő hiányában, a növények nehezentáplálkoznak.

Túl tömör, kötött talajban is levegőhiánnyal küszködik anövény, a víz nehezen talál járatokat magának. Levegőtlen talajközegben amikroorganizmusok élettere korlátozott és "átalakító" tevékenységüknem szolgálja a növényt. Óriási jelentőséggel bír a talajoldat kémhatása. Egyeskivételektől eltekintve a tapasztalat azt bizonyítja, hogy a növények atápelemeket akkor tudják felvenni, ha a gyökérkörnyezet pH értéke 6-6,5.Kísérleteink a pH ingadoztatását ígéretesebbnek találja.

Egyéb

70 gramm, 0,4 kg és 5 kg-os kiszerelésben érhető el atermék.

Adatok
Márkanév:
Nologo
Termékcsoport:
Kert
Termékfajta:
Műtrágya, Szervestrágya
Gyártó:
Nologo
Szállítás:
2-5 munkanap
Márka:
Nologo
Cikkszám:
BG_gyok4002
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!