Kérdésed van? Hívj minket! +36704279796

Granucol Ge    0,1
Granucol Ge 0,1
1 190 Ft

Granucol Ge 0,1

Granucol Ge    0,1

Paraméterei

Cikkszám: gran5101

Kiszerelés:

Gyűjtő csomagolás: nem

Eltarthatóság: 3 év

Származási hely:

Rövidismertetése

Granucol GE:   nemkívánatos íz- és illatanyagokadszorpciójára

 

A különböző típusú Granucol®-ok mind növényi eredetűgranulált aktívszenek. Gyártásuk minden esetben porított aktív szénből indulki, és a típustól függően változik a különböző granulátumok belső felülete ésfajlagos adszorpciós képessége. A speciális gyártási technológiánakköszönhetően tökéletesen elkülönülnek egymástól az egyes pelletek. A jelenleghatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőségtekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

 

Rendelhető
1 190 Ft
Egységár: 11 900 Ft/kg
Részletek
Előnyei

 

Egyéb

Kezelési cél

Az egyes Granucol®- típusokat a következő kezelési célokraajánljuk:

•          Granucol GE:   nemkívánatos íz- és illatanyagokadszorpciójára

•          Granucol FA:   barnatörés okozta vörösbe hajlószínelváltozások eltávolítására

                               

A termék és hatása

A Granucol® könnyed alkalmazásával a nemkívánatos szín-, íz-vagy illatanyagok szelektív módon eltávolíthatóak. A speciális gyártási eljárássorán az aktív szén legfinomabb részecskéit a teljes adszorpciós hatásmegtartása mellett megkötik; így a kezelés után a leválasztás gyorsan megtörténik,és az italok bouquet-ja érintetlen marad. Az egyes Granucol®- típusokszelektíven hatnak a nemkívánatos íz- és illatanyagokra, valamint csökkentik atúlzott színanyagtartalmat. A Granucol® nemcsak meglehetősen gyorsan, hanem jólis ülepszik. Kombinált kezelés esetén a Granucol®-t kell először adagolni, ígyaz ezt követő zselatin-kovasavszolos kezelés mind az ülepedést, mind aszűrhetőséget javítja.

 

Alkalmazása

Granucol®-t borhoz, gyümölcslevekhez, vagy más italokhozközvetlenül, előzetes feloldás nélkül adagoljuk. A hozzáadást követően azonnalmegkezdődik az egyes pelletek eloszlása. Ezután a kezelendő italt perceken átintenzíven keverjük. Később ajánlatos még rövid időközönként 2-3-szor újraátkeverni. Az adszorpció már néhány óra alatt, de egy nap elteltével biztosanlezajlik. Ezután az aktívszén-üledékről a bort mihamarabb le kell fejteni.Iszapolásos szűrésnél a Granucol® folyamatosan, a szűrési segédanyaggal együttadagolható. Az optimális adagolási mennyiségek meghatározásához előkísérleteketajánlatos végezni. Irányértékként a következő adagolási mennyiségeket ajánljuk:

1. Borok, mustkoncentrátumok és gyümölcslevek kezelése:

a)       Enyhe penész-, rothadt-, hordó-, dugó-,vadélesztő-, vagy egyéb idegen íz, vagy illat esetén: 10-40 g Granucol® GE/100l. Bakszagú (kénhidrogén szag) idegen ízek, enyhe fáradt olaj-, vagypetróleumszag esetén: 20-60 g/100 l Granucol® GE. Nagyobb mennyiségű Granucol®adagolása az ital tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatja, ezértelőfordulhat, hogy a kezelt ital házasítása lesz szükséges.  A fagy okozta,évjárati eredetű, vagy szokatlan ízeket legcélszerűbb még must-stádiumbaneltávolítani (az idegen íz erősségétől függően 50-100 g Granucol® GE/100 ladagolásával). Rothadt szőlőnél a következő szabály követhető: a rothadt szőlő%-nak megfelelően 1 g/100 l Granucol® GE. Kombinálva Seporit PORE-TEC-el ésMostgelatine-nal tiszta bort kapunk.

b)       Színkorrekció esetén általában - a színerősségtőlfüggően - 10-30 g Granucol® FA/100 l adagolása elegendő.

2. Égetett szeszes italok és borpárlatok kezelése:

a)        Zavaró íz- és illatkomponensek jelenléte eseténajánlatos – a zavaró hatások erősségétől függően - a Granucol® GE-vel történőkezelés. Kozmás íz eltávolítására, vagy íz lekerekítésre a legtöbb esetbenelégséges a minimális 50-100 g Granucol® GE/100 l adagolása.

b)        Színtelenítésre általában 50-100 g Granucol®FA/100 l szükséges. A kezeléseket a fogyasztási koncentráción (max. 55 térf.%)kell elvégezni.

 

Tárolása

A terméket idegen szagtól és nedvességtől óvni kell. Afelbontott csomagokat azonnal gondosan zárjuk vissza.

 

Adatok
Márkanév:
Nologo
Termékcsoport:
Borászat
Termékfajta:
Adalék, kiegészítő
Gyártó:
Nologo
Szállítás:
2-5 munkanap
Márka:
Nologo
Cikkszám:
BG_gran5101
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!